Josien Zegers > Blog / Tips > Blog > VIND JEZELF TERUG!

VIND JEZELF TERUG!

 

Wil jij weten hoe jezelf terug kunt vinden?

Om jezelf terug te vinden is het bijzonder belangrijk om in balans te zijn. Dat doe je door balans/rust te creëren binnen al  jouw dagelijks activiteiten. Laat met name alles los wat je bezwaart en wat niet echt nodig is. Ook is het uitermate zinvol om alles los te laten wat je als negatief ervaart, wat niet bij je past en niet goed voelt.

Richt je focus op het puur beleven vanuit je Hart door jouw aandacht te richten op positieve gevoelens. Je voelt jezelf innerlijk rustig en vol vrede, dat genereert mentale, fysieke en geestelijke ontspanning.

Lukt het je niet om positieve gevoelens te ervaren? Accepteer dan de emoties die je op dat moment ervaart. Je hoeft deze negatieve emoties echt niet leuk te vinden! Wel is het belangrijk om te stoppen met het innerlijk vechten tegen de emoties. Daardoor open je de weg om, na het doorvoelen van de emoties, de intense gevoelens van vreugde, vrijheid en dankbaarheid te kunnen gaan ervaren. Via een omweg ben je dan heel succesvol bezig. Want je komt ook aan op de juiste weg. Het is de weg waar jij jezelf volledig terug zult vinden!

Welke drie items zijn nodig om jezelf terug te vinden?

Neem de volgende drie items mee op jouw reis om jezelf terug te vinden:

·       Zelfvertrouwen

·       Geloof in jezelf

·       Roep regelmatig fysieke en geestelijke helpers aan voor hulp (je hoeft het niet alleen te doen!)

Deze items helpen je om jezelf volledig terug te vinden!

Over zelfvertrouwen: het is het fundament om jezelf terug te gaan vinden. Vertrouw op jezelf, luister open naar anderen, maar blijf bij jezelf. Onderzoek of je overtuigingen je nog dienen, indien dit niet het geval is, verander ze dan. Ik help je graag bij het onderzoeken van je overtuigingen.

Over geloof in jezelf: geloven in jezelf is mogelijk door volledig te vertrouwen op je gevoelens. Dat doe je door je gevoelens toe te laten. Zo kun je een basis neerzetten waarin jouw eigenwaarde verankert in jouw wezen. Beoefen geduld, dat schept wonderen en opent een ruimte waarin alles op zijn tijd geborgd zal zijn. Je hoeft niet in één keer al je gevoelens toe te laten. Vaak gaat dit in stapjes.

Over fysieke en geestelijke helpers: we denken vaak dat we alles beter alleen kunnen doen. Maar zelfs Jezus koos uiteindelijk twaalf  helpers om hem te ondersteunen op zijn weg in het leven.

Vrienden en/of familie zijn een prettige ondersteuning bij de soms chaotische of intensieve situaties in het leven. Het kaf scheidt zich van het koren! Daarmee wordt bedoeld, dat je middels ervaring duidelijk zult bemerken/voelen wie jou werkelijk toegewijd is of niet.

Kies als het nodig is aanvullend een inspirator/coach die je verder helpt. Die jou helpt om jouw angsten en onzekerheden om te buigen naar innerlijke kracht. Door jouw innerlijke kracht aan te spreken. Die je verder helpt om jouw inzichten te laten ontdekken. Puzzelstukjes die nog niet helder zijn.  Vanuit een mind-body-spirit aanpak. Jouw balans positief herstellen. Opdat jij jouw leven aangaat en vreugdevol ‘op de rit’ krijgt.

Geestelijke helpers zijn  bijvoorbeeld jouw Hoger Zelf (Ziel) en de opgestegen meesters. Zoals bijvoorbeeld moeder Maria en haar zoon Jezus. Maar ook de aartsengelen, de engelen en jouw persoonlijke  gidsen. Geestelijke helpers zijn er voor iedereen!

Door je af te stemmen op deze helpers, vanuit jouw Hart, ontstaat er een vorm van verbinding. Vanuit verbinding kun je gericht om hulp vragen. Wees, op voorhand, dankbaar voor wat je ontvangt. Sta vooral open om te ontvangen, zonder zelf iets in te vullen. Houd het simpel en ga een (innerlijk) gesprek met deze helpers aan.

Vanuit je Hart spreek je bijvoorbeeld uit: ‘Hartelijk dank voor de zegeningen die ik ontvang’! Deze krachtzin/mantra kan je elke dag gebruiken bij al datgene waar je dankbaar voor bent. Spreek de krachtzin hardop uit of binnen in jezelf. Het maakt (gek genoeg) niet uit of je al iets hebt ontvangen of dat de zegening nog onderweg is. Jouw intentie vanuit jouw Hart is de sleutel waardoor de zegeningen geactiveerd worden. Deze houding opent de deur(en) voor jou waardoor zegeningen je zullen toevallen.

Welke knelpunten dienen getransformeerd te worden om jezelf terug te vinden?

  • Bewust balans creëren in je leven. Dit doe je door middel van integratie van denken, voelen en handelen. Dat wat negatief is loslaten en vervangen door positieve activiteiten en gedachten.
  • Dien anderen. Dat betekent anderen behulpzaam zijn daar waar mogelijk. Vergeet in het geven/helpen aan anderen niet je eigen behoeften! Want je kan pas echt ‘uitdelen uit je mand’ als je deze mand regelmatig aanvult voor jezelf. Doe je dit niet dan wordt je – op termijn – ‘een uitgeknepen citroentje’/ een burn-out ligt dan op de loer.
  • Gevoelens van eenzaamheid niet ‘wegduwen’. Accepteer deze gevoelens. (dat betekent het innerlijke vechten ertegen loslaten. Het betekent overigens niet dat je het leuk hoeft te vinden dat je jezelf eenzaam voelt! Het accepteren van de gevoelens helpt je om de zware lading ervan af te halen)
  • Het herkennen en erkennen van je eigen problemen en die willen oplossen (verantwoordelijkheid nemen voor jezelf)
  • Je behoefte om door iedereen aardig gevonden te worden loslaten. Als je jouw eigen beste vriend(in) wordt en bent, dan ben je precies goed zoals je bent!

Hoe weet je/ervaar je, dat je je zelf hebt terug gevonden?

Dat is voelbaar als angst(en) en onzekerheid niet langer meer een zwaarte creëren in je leven. Wat je in plaats van de angst en onzekerheid zal ervaren is een vorm van lichtheid en de aanwezigheid van de volgende realiteiten:

  •  Je ervaart gelijkmoedigheid (dit betekent de ervaring van psychische stabiliteit en kalmte. Tijdens deze ervaring is er gelijkmoedigheid van geest door jezelf bewust te zijn van jouw lichamelijke gewaarwordingen, je gedachten en emoties).
  •  Je bent gelukkig (met wie je diep van binnen bent en wat je ervaart in het leven)
  • Je bent in de flow (dit is een staat van zijn waarin je volledig opgaat in datgene wat je doet in het dagelijks leven. Jouw energie vloeit moeiteloos vanuit aandachtige betrokkenheid. Blijheid en succes ervaren zijn vaste dagelijkse partners. Deze vaste dagelijkse partners zijn verbonden aan een gerichte focus op jouw denken, voelen en handelen. Deze staat van zijn betekent dat je bewust kunt genieten van het dagelijks leven).
  • Inspiratie ontvangen (je ontvangt bezieling in de vorm van uiteenlopende ingevingen en ideeën).
  • Regelmatig kan je zinvolle toevalligheden ervaren (dingen/zaken, mensen en bepaalde situaties vallen je als vanzelf toe. We noemen dit toeval.)

Meditatie helpt om jezelf terug te vinden. Voor jou nu een meditatie. De meditatie/oefening helpt je vooral om aandachtig te voelen. Hiermee vindt je de weg terug naar jezelf:

Welke herinnering openbaart zich als je jezelf volledig hebt terug gevonden?

Je zult je her (opnieuw) inneren (op een diep innerlijk niveau voelen en weten), dat je een spiritueel wezen bent, die menselijke ervaringen opdoet.

Jezelf terugvinden betekent dus je bewust zijn/worden van wie je echt bent. Tevens betekent het jezelf bewust zijn/ worden van alle mogelijkheden die in jouw innerlijk aanwezig zijn. Jouw angsten en onzekerheden zijn overstegen. Jouw realiteit bestaat nu uit Liefde. Liefde zijn, Liefde uitwisselen en delen en groeien in steeds hogere niveaus van Liefde.

Gefeliciteerd! Je hebt dit door middel van her-innering, via een open en bereidwillige houding wijze, gebaard. Openbaring(en) ontvouwen zich nu verder in jouw leven.

Succes voor jou!

Wil je hulp ontvangen bij het terugvinden van je zelf? Ik kan je goed helpen met een persoonlijk programma. Als je interesse hebt stuur dan een email.

Josien Zegers, Inspirator, Schrijfster, Boodschapper, Verbinder, Bruggenbouwer en Holistisch Energetisch Begeleider.

“Het is mijn passie om blogartikelen te schrijven, die jou helpen om jouw onzekerheden en angsten te transformeren naar Innerlijke Kracht.”

Mijn vraag aan jou:

Wat heeft dit blog jou gegeven?

Stuur dit blogartikel gerust door aan geïnteresseerden binnen jouw netwerk of via de social media buttons.

Inspiratie geven, ontvangen en delen is eenheid creëren vanuit verscheidenheid.

 

pathways home

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *